Taiteelliset menetelmät osana suunnittelun alkutyöskentelyä. Ne voivat olla tuokioita, jossa esimerkiksi valokuvista jutustellen saamme tietoa toiveista ja tarpeista. Tiedonkeruun tuloksena ideoimme tilojen uudet toiminnalliset muutokset ja viihtyvyyteen liittyvät ratkaisut.
Teemme invaliidiliiton ESKEH- esteettömyyskartoituksen, jossa määritellään nykyiset tilat ja raportoidaan kehittämistarpeet. Informatiivisuudessa perehdymme tilan saavutettavuuteen ja toiminnan käytettävyyteen.
Hoiva-alojen ammattilaisten arvokas tieto terveydenhoitotyöstä auttaa meitä ymmärtämään ja kehittämään ratkaisuja, jotka helpottavat arkea. Kun tarpeet ja toiveet ovat meillä tiedossa pystymme suunnittelemaan toimintaympäristön tilat ergonomisiksi ja viihtyisiksi.
On tärkeää, että jokainen tuntee olevansa tarpeellinen ja huomioitu. Tilasuunnittelun onnistuminen luo hyvinvointia asiakkaille, potilaille, omaisille, henkilökunnalle, ihan kaikille. Mielenkiintoinen tila antaa mahdollisuudet moneen.
Palvelukeskus kokonaisuuksissa keskityimme käyttäjäkeskeiseen suunnitteluun niin, että arjessa tiloja käyttävät osallistuivat suunnitteluun, tässä tapauksessa asukkaat ja hoitohenkilökunta.
Prosessissa hyödynsimme palvelumuotoilua ja taiteellista toimintaa. Keskusteluissa ja kohtaamisissa vallitsi kunnioitus, luova vapaus ja tarinallisen tuottamisen mahdollisuus.
Tiedonkeruumme kohteissa oli tuottavaa ja tilojen suunnittelua hyvin tukevaa. Käytöömme muodostui konsepti yrityksen seuraavia suunniteltavia kohteita varten.